Det kan være svært at finde en god balance i brugen af telefon og computer. Mange apps og digitale platforme er designet til, at vi bruger mest muligt tid på dem – men vi har også brug for at sove, at bevæge os, slappe af og ses med andre i hverdagen. Hvordan sørger vi for, at det er os, der styrer skærmen og ikke skærmen, der styrer os?
Nu er det blevet tid til, at I skal dykke lidt dybere ned i jeres tema. Måske I allerede nu ved, hvad jeres event skal handle om, eller måske I stadig er lidt i tvivl. Uanset om I har besluttet indholdet for jeres event eller ej, skal I nu gå på opdagelse her på temasiden. Måske støder I på viden, som I ikke allerede havde, eller måske I får en god snak og bliver klogere på hinandens meninger og perspektiver.
Her på temasiden finder I en masse information om jeres digitale tema. Se et udpluk at videoerne, tal om spørgsmålene og kig på graferne. Det vigtigste er ikke, at I når igennem det hele - det vigtigste er, at I får talt om, hvad I tænker om det digitale tema.
1. Hvis I har jeres telefoner til rådighed, så prøv at åbne ‘Skærmtid’.
2. Prøv skiftevis at finde den dag i sidste uge, hvor I havde mindst skærmtid. Kan I huske, hvad I lavede den dag? Fortæl hinanden om dagen. Husker I den som god?
3. Prøv skiftevis at finde den dag i sidste uge, hvor I havde mest skærmtid. Kan I huske, hvad I lavede den dag? Fortæl hinanden om dagen. Husker I den som bedre eller dårligere?
Kilde: Sex og Samfund, 2024
Kilde: Sex og Samfund, 2024
Hvad synes du er den største misforståelse, når politikere, lærere eller forældre taler om unges brug af telefon og computer?
Har du oplevet noget på nettet, som du ikke ved, hvordan du skal håndtere? Måske er der sket noget ubehageligt online, måske du har været udsat for mobning eller en digital krænkelse - eller måske du bare har brug for nogen at tale med. Kig med nedenfor.