Når vi kommunikerer digitalt, kan det både være gennem beskeder, via memes eller billeder, ved at bruge emojis eller ved at videresende videoer eller tagge hinanden. Det er for det meste hyggeligt og sjovt – men det kan også være besværligt. Der kan opstå misforståelser og konflikter, når vi kommunikerer digitalt, man kan blive ghostet eller udelukket, og i nogle tilfælde sker der også digital mobning. Hvad skal vi være opmærksomme på, når vi kommunikerer digitalt?
Nu er det blevet tid til, at I skal dykke lidt dybere ned i jeres tema. Måske I allerede nu ved, hvad jeres event skal handle om, eller måske I stadig er lidt i tvivl. Uanset om I har besluttet indholdet for jeres event eller ej, skal I nu gå på opdagelse her på temasiden. Måske støder I på viden, som I ikke allerede havde, eller måske I får en god snak og bliver klogere på hinandens meninger og perspektiver.
Her på temasiden finder I en masse information om jeres digitale tema. Se et udpluk at videoerne, tal om spørgsmålene og kig på graferne. Det vigtigste er ikke, at I når igennem det hele - det vigtigste er, at I får talt om, hvad I tænker om det digitale tema.
Har du oplevet noget på nettet, som du ikke ved, hvordan du skal håndtere? Måske er der sket noget ubehageligt online, måske du har været udsat for mobning eller en digital krænkelse - eller måske du bare har brug for nogen at tale med. Kig med nedenfor.
Kilde: Når unge overværer digitale krænkelser - Det Kriminalpræventive Råd, 2023
Husk, at du kan søge hjælp hos Børnetelefonen, hvis du har oplevet noget ubehageligt på nettet.